Hvordan fungerer en ZOLL AED?

En ZOLL AED er en hjertestarter, som kan hjælpe dig med at handle korrekt, når du skal give hjertemassage eller lungeredning. Det er en maskine, hvor der er tilhørende meddelelser i henholdsvis billeder, stemmer og tekst. Disse kan forklare dig hvordan du skal gøre, mens du giver hjertemassage. På den måde bliver redningsindsatsen mere sikker og effektiv. Tilmed kan stemmen tale dansk, så der ikke opstår sproglige forvirringer.

Helt lavpraktisk har ZOLL AED elektroder og en indbygget sensor, som har til formål at måle dybden af dine kompressioner. Samtidig registrerer den også disse. På den måde får du konstant meddelelser om, hvorvidt du gør det korrekt. Hvis du ikke gør det korrekt, vil den fortælle dig, at du eksempelvis skal trykke hårdere eller hurtigere. Desuden kan den bestemme, om du holder den rette takt i kompressionerne, som er cirka 100 kompressioner i minuttet. ZOLL AED kan guide dig gennem hele processen, hvis du skulle komme ud for en situation, hvor du skal give hjertemassage.

ZOLL AED til alle aldre

Der er forskel på, om du giver hjertemassage til en voksen eller et barn. Derfor kan man også få en hjertestarter af denne type, som er særligt tilegnet børn. Særligt hvis barnet er under otte år, er det vigtigt, at hjertemassagen adskiller sig fra en voksens. Man kan købe særskilte børneelektroder der tilsluttes maskinen. Derpå kan den så selv registrere, om den anvendes på et barn eller voksen. Herefter justeres EKG-analysen og defibrilleringsenerginiveauerne.

Batterierne og elektroderne i maskinen har lang holdbarhed, og derfor er driftsomkostningerne lave. Elektroderne skal skiftes cirka hvert femte år, og batterierne kan fås i de fleste supermarkeder. Maskinen kan endda selv registrere, hvornår den er ved at løbe tør for batteri. Den giver dig en meddelelse om dette, men inden det kommer så langt kan den også anvendes ved lav effekt på batterierne.