Adgangskontrol: nøglen til sikkerhed

Adgangskontrol er en vigtig del af ethvert sikkerhedssystem. Det er umuligt at få adgang til bygningen uden adgang, og adgangskontrol øger sikkerheden for de personer, der befinder sig i bygningen. Med adgangskontrol kan du administrere, hvem der har adgang til hvilke døre i din bygning, og du kan til enhver tid redigere deres tilladelser. Dette er især nyttigt, hvis en nøgle bliver væk, eller hvis nogen forlader virksomheden, men det gør det også lettere for håndværkere at få adgang, når de har brug for det i korte perioder.

Hvad er adgangskontrol, og hvorfor har jeg brug for det?

Adgangskontrol er et system til styring af adgangen til ejendomme eller lokaler. Adgangskontrolsystemer fungerer normalt ved at kontrollere adgangen med kort eller badgeadgang og ved at låse de adgangsporte, der fører ind og ud af ejendommen (nogle gange kan adgangspunkter som f.eks. døre også låses).

Hovedårsagen til at indføre et adgangskontrolsystem er at sikre, at kun autoriserede brugere kan komme ind eller ud af lokalerne. Dette har to store fordele: Det garanterer sikkerheden og forhindrer uautoriserede personer i at komme ind i bygningen, og det garanterer sikkerheden for beboerne i bygningen. Hvis du f.eks. har en håndværker, der har brug for adgang i en kort periode, er det meget nemmere at give ham adgang end at sende nogen fra dit eget personale.

Er dit firma ramt af graffiti så har vi løsningen.

Hvordan fungerer adgangskontrol?

Der findes to hovedadgangskontrolsystemer: adgangskort og adgangskontrolpunkter. Adgangskort anvendes hovedsagelig til kontorbygninger, mens adgangspunkter anvendes til boligbygninger.

Adgangskort fungerer ved at lagre adgangsrettigheder på et adgangskort, som indsættes i adgangskortlæseren for at få adgang. Adgangskortlæseren kan være forbundet til et computersystem eller til et centralt adgangskontrolpanel, således at kun autoriserede brugere kan komme ind i lokalerne.

Adgangskontrolpunkter fungerer normalt ved at låse døre med tastaturer eller nøglelåse, som skal indtastes, før døren kan låses op. Det betyder ikke, at hele indgangspartiet skal åbnes for at give adgang gennem én dør! Hvis der f.eks. er seks døre i alt, kan fire af dem

Sikkerhedsfordele ved at bruge et adgangskontrolsystem ‘

Når der anvendes adgangskontrol, kan adgangen til bygningen nemt styres, og sikkerheden kan garanteres. Det er også mere sikkert for de mennesker, der befinder sig i bygningen; adgangskontrol betyder, at kun autoriserede personer kan komme ind eller ud, hvilket forhindrer uautoriseret adgang og garanterer sikkerheden for alle beboere. Adgangskontrol er let at opsætte og bruge – du kan få adgang ved hjælp af adgangskort eller adgangspunkter, og du behøver ikke at ændre noget, hvis en nøgle forsvinder.